31 mei, 2016 - 30 juni, 2017

Werken aan verbondenheid in gemeentelijke basisschool Het Anker

op de speelplaatsDe gemeentelijke basisschool Het Anker werkt aan verbondenheid op de speelplaats, in samenwerking met Elise Depraetere, laatstejaarsstudent kleuteronderwijs aan de lerarenopleiding VIVES campus Tielt. Om van de speeltijden een leuk en uitdagend ontspanningsmoment te maken, ontwikkelde ze de methode: ‘Okki is oké, we zijn allemaal vreemde vogels’. Deze methode helpt leerlingen te bouwen aan een positief klimaat op de speelplaats. Wie meer wil weten over deze methode, is van harte welkom op maandag 6 juni 2016 om 16.15 uur in de gemeentelijke basisschool Het Anker. Elise stelt er haar project voor aan ouders en geïnteresseerden.

Elise Depraetere werkt voor haar bachelorproef aan verbondenheid op school. Uit een bevraging rond welbevinden en pestgedrag bij leerlingen van de lagere school blijkt dat de speelplaatsinrichting een extra boost kon gebruiken. Vandaar dat ze nu uitpakt met de methode: ‘Okki is oké, we zijn allemaal vreemde vogels’.

De acties en materialen werden door de studente, alias Okki, geïntroduceerd en begeleid. De speelplaats onderging een ware metamorfose. Emotiebanken, spelboxen, een leeshoek, een complimentenmuur en een gespreksbrievenbus kregen er een plaats.

Wie de school uitvoerig wil bekijken en extra informatie wenst over de werking, is van harte welkom op de Open klasdag van vrijdag 10 juni 2016 of in het weekend van zaterdag en zondag 11 en 12 juni 2016 telkens van 10 tot 12 uur. Voor bijkomende informatie, kun je mailen naar hetanker@knokke-heist.be of bellen naar T 050 630 870.